Transformatie Stationspostgebouw afgerond

gepubliceerd op:

De transformatie van het Stationspostgebouw in Den Haag tot een hoofdkantoor met een omvang van ca. 25.000 m2 VVO is afgerond. We zijn trots dat wij als constructieadviseur aan dit Rijksmonument met rijke historie een wezenlijke bijdrage konden leveren.

Bouwcombinatie J.P. van Eesteren | TBI en Besix hebben het Stationspostgebouw op de afgesproken datum opgeleverd. Een geweldige prestatie dat mede gerealiseerd kon worden door een zeer goede samenwerking met de opdrachtgevers en het hele projectteam tot onderaannemers en leveranciers aan toe.

Het gebouw werd van binnen compleet gestript en opnieuw opgebouwd en ook de gevel is gerenoveerd en gedeeltelijk vervangen. Het spectaculaire atrium en de trap met de bijzondere balustrade en trapboom, vormen het nieuwe ‘hart’ van het gebouw.

Vier nieuwe tussenverdiepingen
Binnen de vier oorspronkelijke dubbelhoge verdiepingen in het zuidwestelijke bouwdeel zijn vier nieuwe tussenverdiepingen gemaakt. Deze nieuwe tussenvloeren zijn opgebouwd uit een lichte constructie van staalplaat-betonvloeren op stalen liggers, ondersteund door de bestaande betonkolommen en door nieuwe stalen kolommen.

Ons constructeurshart gaat harder kloppen als we kijken naar alle uitdagingen die in dit project aan de orde kwamen. Graag verwijzen wij u voor meer informatie naar ons artikel in Cement waar wij ons hart laten spreken.