Transformatie Vredenburg Utrecht afgerond

gepubliceerd op:

Met de opening van Decathlon is het winkelgebouw aan het Vredenburg 19 in Utrecht weer open voor het winkelend publiek. De transformatie van het voormalig C&A warenhuis is met deze opening succesvol afgerond.

In opdracht van vastgoedinvesteerder Redevco hebben wij samen met Rijnboutt het ontwerp voor de verbouwing van Vredenburg 19 gemaakt.

In lijn van origineel ontwerp

Het nieuwe uiterlijk is in lijn van het originele ontwerp uit 1935, ontworpen door het architectenbureau van Jan van der Laan en speciaal voor C&A ontwikkeld. Aan de Sint-Jacobsstraat is de oorspronkelijke gevel nog altijd zichtbaar, dat nu volledig gerestaureerd is.

Transformatie

Bijzonder aan het project is dat de dakverdieping een nieuwe opbouw heeft gekregen, een zogenaamde kroon.

Maar ook de winkelformule is bijzonder te noemen met aan de Vredenburg een geheel vernieuwde gevel met een transparant winkelfront over twee verdiepingen. Hiermee is de winkel zichtbaar aanwezig in het kernwinkelgebied.

De tweede tot en met vierde verdieping wordt gebruikt door Zalencentrum Vredenburg. Zij hebben een zelfstandige ontsluiting gekregen achter de aansluiting aan het links gelegen buurpand doordat deze verbijzonderd is.

Hoofddraagconstructie

Als hoofdconstructeur hebben wij een belangrijke bijdrage aan deze transformatie mogen leveren met oog op ons vakgebied: de bestaande draagconstructie en de noodzakelijke aanvullende constructieve voorzieningen. Samen met het projectteam zijn we trots op het resultaat.