Uitbreiding winkelcentrum Stadshagen in Zwolle

gepubliceerd op:

Winkelcentrum Stadshagen in Zwolle wordt aan de westkant uitgebreid met supermarkten, winkels, maatschappelijke en culturele voorzieningen. De uitbreiding omvat in totaal ca. 41.500 m² bvo.

Naast het commerciële en maatschappelijke programma omvat het project ook ca. 180 woningen, een ondergrondse parkeergarage met 248 parkeerplaatsen en een parkeergarage met 122 parkeerplaatsen op de 1e en 2e verdieping.

De ontwikkelingscombinatie Dura Vermeer en Lidl Nederland hebben samen met architectenbureau De Zwarte Hond de door de gemeente Zwolle uitgeschreven selectie gewonnen.

Discounter Lidl wordt aan het centrum toegevoegd als derde supermarkt met daar omheen winkels aan een nieuw plein en een winkelstraat. Aan dit nieuwe plein komt een ‘Stadsfoyer’, het maatschappelijke en commerciële hart waar winkelen, werken en ontmoeten samenkomen.

Constructief ontwerp

SWINN heeft opdracht gekregen voor het maken en uitwerken van het constructieve ontwerp van deze uitbreiding van winkelcentrum Stadshagen. Door de stapeling van verschillende functies is de uitdaging een helder constructief ontwerp met zuivere draaglijnen te maken, zonder dat het architectonisch ontwerp wordt aangetast. Een mooie opgave!

De planning is dat de uitbreiding in 2023 gereed is.