Uniek bouwsysteem: BILT

gepubliceerd op:

Een woning dat staat als een huis in slechts een paar dagen tijd. En dat ook in enkele dagen wordt veranderd, uitgebreid of afgebroken. Dit is nu realiteit.

Na 3 jaar van voorbereiding, ontwikkeling en testen staat in Utrecht nu de eerste BILT modelwoning.
Gebouwd volgens het unieke BILT bouwsysteem dat zich kenmerkt door gelijkvormige bouwstenen, zoals duidelijk wordt uitgebeeld in het BILT-filmpje.

Uniek doordat de bouwtijd tot een minimum wordt beperkt en het bovendien mogelijk is om flexibel en toekomstgericht te bouwen. Dit kan omdat alle elementen vaste maten en een uniform bevestigingssysteem hebben.

SWINN is vanaf het begin bij de ontwikkeling van dit bouwsysteem betrokken en wij hebben hierbij een significante bijdrage geleverd in de ontwikkeling van de dragende en scheidende bouwpanelen. Door onze expertise is er in korte tijd een product ontwikkeld dat enorm sterk is, zevenmaal lichter is dan beton en een vrije overspanning tot 8,40 m mogelijk maakt. 

BILT ontwikkelde zowel het totaalconcept als de bouwelementen.
De basis van het systeem is een 30 cm dik bouwpaneel met een Rc-waarde van 8. Deze panelen, die voor zowel wanden als vloeren gebruikt kunnen worden, worden bij aflevering ter plaatse met een aluminium hoekprofiel aan elkaar bevestigd. Dit aspect is tijdens de bouwfase duidelijk zichtbaar maar wordt door de gevelafwerking aan het oog onttrokken.