Ziekenhuis Rijstate Elst officieel geopend

gepubliceerd op:

Het is nu officieel: Gisterenmiddag werd Rijnstate Elst officieel geopend door Ernst Kuipers van Volksgezondheid. Ook ons trotse projectteam was aanwezig bij deze feestelijke middag.

Dit gloednieuwe ziekenhuis met een vloeroppervlakte van ca. 13.000 m² biedt niet alleen een breed scala aan poliklinische en diagnostische diensten, maar ook dagbehandelingen met avond- en weekendopenstelling. Maar het gaat verder dan zorg alleen: het gebouw biedt ruimte voor ontmoeting, informatie, preventie en educatie.

Hoofddraagconstructie

Het door SWINN gemaakte ontwerp van de hoofddraagconstructie sloot naadloos aan op het architectonisch ontwerp van GAF. Door de locatie dicht bij het spoor, is in samenwerking met Cauberg Huygen de constructie zodanig ontworpen dat er minimale trillingshinder vanuit het spoor zal optreden. En aan de andere kant van het gebouw is de fundering al voorbereid op toekomstige uitbreidingen, zodat er geen nieuwe palen dicht bij het gebouw hoeven te worden geplaatst.

Eerste klimaatneutrale ziekenhuis in Europa

Wat Rijnstate Elst echt uniek maakt, is dat het het eerste klimaatneutrale ziekenhuis in Europa is. Meer dan 1300 zonnepanelen op en om het gebouw wekken stroom op, het energieoverschot wordt vervolgens in waterstof opgeslagen en gebruikt als de zon niet schijnt. Een inspirerend voorbeeld van duurzaamheid.

Onze samenwerking met Berghege en de leveranciers tijdens de engineering en uitvoering verliep vlekkeloos dankzij korte communicatielijnen en intensief contact.

We kijken met trots terug op deze constructieve samenwerking en feliciteren Rijnstate en alle bouwpartners met dit prachtige resultaat.