Project

De Jonge Veenen

Een project, gebouwd in 2 fases, met in totaal 285 woningen variërend van eensgezins-, 2-onder-1-kap en vrijstaande woningen in de jaren 30 stijl.

Projectinformatie

De Jonge Veenen integraal ontworpen

Integraal met zijn projectpartners zet SWINN ieder ontwerp op in BIM. Werken vanuit Building Information Modeling leidt tot gedetailleerde, goed op elkaar afgestemde tekeningen voor de aannemer. Ook voor de nieuwe woonwijk De Jonge Veenen in Moerkapelle heeft SWINN op deze manier samengewerkt met haar projectpartners. In 3D zijn efficiënte modellen opgezet, met als doel om alles, met alle expertise op tafel, in één keer te modelleren. Dit leidt tot lage faalkosten in het ontwerp en een soepel bouwproces.

Voor de wijk worden in totaal 500 woningen ontwikkeld. Het project wordt in een aantal fases gerealiseerd waarbij de eerste fase met 145 woningen inmiddels is voltooid. Fase twee met 133 woningen is in aanbouw. De vrijstaande woningen en de twee-onder-een-kapwoningen worden op een traditionele wijze gebouwd, terwijl de rijwoningen meer seriematig en met een tunnelbekisting gemaakt worden. De wijk wordt levendig opgezet en met een grote diversiteit aan woningen in een aantrekkelijke jaren 30-stijl, is er voor ieder wat wils.