Project

Hart van 's Gravenzande

De herontwikkeling betreft een volledig nieuw winkelcentrum met ca. 7.600 m² winkelruimte op de begane grond. Op de eerste verdieping wordt een parkeergarage gebouwd met ca. 300 parkeerplaatsen met daar bovenop 90 appartementen verdeeld over vijf woonlagen. Naast de nieuwbouw wordt het monument met trapgevel en muurankers uit 1639 aan de Marktplein 10 gerenoveerd.

Locatie:
's Gravenzande
Opdrachtgever:
Ontwikkelingscombinatie Hart van 's Gravenzande
Architect:
RPHS Architecten - Voorburg
Aannemer:
Boele & Van Eesteren - Rijswijk ZH
Peter van Dijk

Vanuit een second opinion zijn meerdere alternatieven geboden waardoor we tot een opdracht zijn overgegaan. Sterk hierin is dat de beoogde besparingen in de constructie, in de praktijk economisch en constructief verantwoord zijn gebleken. Een mooie prestatie van het team!

Peter van DijkBoele & van Eesteren

Projectinformatie

Directe betrokkenheid leidt tot besparingen.

Om in te kunnen springen op de behoeften van moderne bewoners en winkelend publiek wordt het stadshart van ’s-Gravenzande volledig herontwikkeld. Er worden nieuwe winkels, appartementen, horeca gelegenheden en nieuwe parkeerplaatsen gecreëerd. Zo houdt men het hart levendig.

SWINN is bij dit project betrokken toen opdrachtgever Boele & van Eesteren constructief advies zocht voor het Engineer & Build traject. Vanuit een bestaand bestek heeft SWINN de constructieve stukken gereed gemaakt. Uiteraard hebben we direct verschillende optimalisaties uitgevoerd in de constructie. We hebben vakkundig de bouwsystematiek onder de loep genomen en de afmetingen en het materiaalgebruik geëvalueerd. Tijdens dit proces kwamen een aantal verbeterpunten aan het licht. Dit resulteerde in een aangepast ontwerp dat een aanzienlijke bouwkostenbesparing opleverde.

Dit project laat zien dat het bijtijds inschakelen van een deskundige, betrokken constructeur kostenbesparend is. SWINN denkt graag mee en stelt zich op als een echte teamspeler in elk project. Wij zijn ervan overtuigd dat goed samenwerken energie geeft.