Project

Verpleeghuis Hof van Nassau

Het zorgcentrum met een bvo van 8.700 m² biedt ruimte aan 120 verpleegkamers die gesitueerd zijn rondom pleintjes met o.a. een winkel en een kapper.

Locatie:
Steenbergen
Opdrachtgever:
Stichting Tante Louise - Bergen op Zoom
Architect:
Inbo Rotterdam
Aannemer:
Bouwgroep De Nijs-Soffers - Hoogerheide

BEKIJK DE VIDEO

Projectinformatie

Hof van Nassau bestaat uit een cluster van kleurrijke en karakteristieke kadewoningen die uitkijken over de Steenbergse haven. Er is met de modernste technieken ambachtelijk gebouwd en volop gevarieerd met metselwerk, kleur en raamindeling. De ramen zijn bewust laag geplaatst zodat bewoners ook vanuit bed naar buiten kunnen kijken.

Het gebouw, met groepswoningen voor 120 mensen die dementerend of lichamelijk hulpbehoevend zijn, is ontworpen rond twee hofjes met een prachtige binnentuin. Daar komt iedereen in zitjes bijeen, en wandelt met of zonder rolstoel veilig vrij rond. De algemene ruimten, zoals de kapper, de winkel, de pedicure en de fysiotherapeut, hebben hun pui en etalage aan de hofjes. Het zijn net ouderwetse winkeltjes, waar de bewoners zelf naartoe kunnen. Als de bewoners naar het eigen restaurant lopen, trekken ze – net als vroeger thuis – hun jas aan en maken een wandeling in de buitenlucht.

Door slim gebruik te maken van de nieuwste zorgtechnologie – domotica zoals valdetectie in de woningen – is de zorg met minder personeel toch toekomstbestendig en kunnen de bewoners zich zo vrij mogelijk bewegen. Massaliteit is op ieder vlak voorkomen, jezelf kunnen oriënteren is het sleutelwoord. Er zijn geen lange rechte gangen. Zij slingeren door de gebouwen heen, hebben verschillende hoekjes en aan het eind van de gang is altijd daglicht.

Hof van Nassau is zodanig ingericht dat mensen er veilig en op een waardige manier oud kunnen worden.