Project

JFK Smartlofts

Het voormalige stadsdeelkantoor ZuiderAmstel is getransformeerd naar een woongebouw met 36 verschillende Smartlofts met een extra 3e verdieping.

Locatie:
Amsterdam
Opdrachtgever:
Open Development - Amsterdam
Architect:
Space&Matter - Amsterdam
Aannemer:
Vink Bouw - Nieuwkoop

Projectinformatie

De transformatie van het voormalige Amsterdamse District Office in een hedendaags woongebouw begint bij de bestaande betonnen skelet. Het gebouw is volledig ontmanteld en het skelet is uitgebreid met een extra derde verdieping.

Het gebouw heeft een open structuur: de bewoners zelf hebben een grote invloed op de grootte en de lay-out van hun appartement. Elke koper is volledig gratis te definiƫren en veranderen hun plattegrond. De appartementen, genaamd Smartlofts, afwijken van de normale appartementen vanwege hun efficiƫnte indeling met minimale circulatieruimte en er geen scheiding van functies. In totaal bevat het gebouw 36 verschillende Smartlofts.

Het atrium blijft de heldere kern van het gebouw en wordt aangepast aan de nieuwe bestemming. De nieuwe gevelelementen geven het gebouw een open karakter; daarnaast biedt het de appartementen met extra daglicht en geeft toegang tot de nieuwe balkons. materialisatie van de gevel is steenachtig, net als het bestaande gebouw, een combinatie van stucwerk en metselwerk. Op de begane grond een terras en het dak een grote ruimte is gereserveerd voor gemeenschappelijk gebruik.