Project

'RCO House' thuisbasis Koninklijk Concertgebouworkest

Het RCO House is uitgerust met repetitiestudio’s, een ensemblezaal en kantoren.

Locatie:
Amsterdam
Opdrachtgever:
Koninklijk Concertgebouworkest - Amsterdam
Architect:
Team V Architectuur - Amsterdam
Aannemer:
Koninklijke Woudenberg - Ameide

Projectinformatie

Het RCO House is de nieuwe thuisbasis voor orkest en staf van het Koninklijk Concertgebouworkest en is gevestigd in de voormalige meisjesschool aan de Gabriël Metsustraat in Amsterdam, op steenworp afstand van het concertgebouw.

Transformatie

Het monument is hiervoor getransformeerd en uitgebreid. De ensemblezaal voor educatie en kamermuziek vormt het hart van het RCO House. Hiervoor zijn tussenmuren, vloeren en voormalige draagbalken uitgebroken.
Doordat de tussenvloer en de oorspronkelijk dragende metselwerkwand verwijderd zijn, worden de krachten vanuit hoger gelegen verdiepingen rondgeleid door een stalen portaal.

Akoestoek als focus

De focus bij de gehele transformatie was uiteraard de akoestiek, die in elke ruimte aanpasbaar is. En terwijl de akoestiek in elke ruimte fabelachtig klinkt, hoor je daarbuiten niets door de juiste constructies, dikke muren en glazen wanden.

Constructieve uitdagingen

Een prachtig project waar we met enthousiasme bij betrokken waren, mede door de constructieve uitdagingen. Door de goede samenwerking met de teampartners is het gemeenschappelijk doel bereikt: grote tevredenheid. Dat klinkt als muziek in de oren!