Project

The Mauritz

Transformatie van kantoorgebouw naar woongebouw met 17 appartementen op de bestaande halfverdiepte stallinggarage.

Locatie:
Den Haag
Opdrachtgever:
Mulan Holding - Pfäffikon SZ - Zwitserland
Architect:
WK architecten - Den Haag
Aannemer:
De Vries & Verburg - Stolwijk

Projectinformatie

Het bestaande kantoorpand wordt getransformeerd naar een woongebouw. Het oorspronkelijke gebouw manifesteert zich als een monoliet en voegt zich voor wat betreft volume en gevelindeling goed in haar context. Ook is de architectonische uitwerking zeer verfijnd.
Door de ligging in het rijksbeschermd stadsgezicht is een transformatie een complexe opgave.
Het vernieuwde gebouw vormt eveneens een neutrale monoliet. De uitstraling van het gebouw sluit aan bij de regelmaat van het historische gevelbeeld aan de Mauritskade. Op deze locatie zou logischerwijs de entree behoren te zitten, maar de regelmaat in de gevels en de subtiele verbijzondering van de entree legitimeren een ingang aan de secundaire Willemstraat. Het doorzetten van de architectuur in de twee terugspringende topverdiepingen draagt bij aa nde samenhang en de rust in het gevelbeeld.