Project

VMBO Melanchthon Kralingen

De nieuwe VMBO-school met twee bouwlagen heeft een omvang van circa 4.000 m² bvo en biedt plaats aan ongeveer 390 leerlingen.

Locatie:
Rotterdam
Opdrachtgever:
Oostelbos Van den Berg - Reeuwijk
Architect:
KAW Rotterdam
Aannemer:
Capelse Streekbouw - Nieuwerkerk a/d IJssel

Projectinformatie

De school in de wijk Kralingen sluit aan bij de kenmerkende jaren ’30 baksteenarchitectuur van de buurt. Oude stijlelementen, zoals ranke aluminium kozijnen en afgeronde hoeken, zorgen voor een uitstraling die aansluit bij de omgeving.

Verbinding met de buurt
Niet alleen qua uitstraling maar ook functioneel krijgt de school verbinding met de buurt. De belangrijkste spil hierin zijn de bibliotheek en het eetcafé waar de buurt een hapje kan eten. De gymzaal, dansstudio en buurtruimte hebben een aparte entree en worden buiten schooltijd beschikbaar gesteld voor de buurt.

Een helder interieur
Als je als bezoeker binnenkomt, zie je meteen alles wat er te beleven valt. De aula, met een grote vide waar een tribunetrap in geplaatst is, vormt het hart van de school. Hier omheen liggen praktijklokalen en het eetcafé. Boven zijn de leerpleinen gekoppeld aan theorielokalen.

De verwachting is dat de tribunetrap straks een favoriete hangout van de leerlingen wordt doordat dit een plek is met veel licht door het glazen dak. Wij hebben de kap, in nauw overleg met de architect, zo ontworpen dat het daglicht wordt toegelaten zonder belemmering van constructieonderdelen.