Project

Winkelcentrum Keijzerstroom

Het winkelcentrum is grondig verbouwd en in de voormalige winkelruimte van V&D bevindt zich nu een bioscoop met 4 zalen.

Locatie:
Meppel
Opdrachtgever:
Kroonenberg Groep - Schiphol
Architect:
E-Up Design - Hoornaar
Aannemer:
AKOR - Rijssen

Projectinformatie

De herontwikkeling van het 10.000 m2 grote winkelcentrum Keyserstroom in Meppel betrof een ingrijpende verbouwing, naar het ontwerp van architect E UP design en aangestuurd door ontwikkelaar E.CP.

Compleet gestript

Alle bestaande winkelpanden op de begane grond werden tot op het casco gestript. Vervolgens is gestart met de herverdeling van het winkelcentrum, zijn er nieuwe aluminium gevels geplaatst en staat bij dit alles flexibiliteit voorop.

Licht en ruimte

In opdracht van eigenaar Kroonenberg is verder de inpandige garage ge├╝pgraded en is er een ruime vide ter plaatse van het centrale plein gerealiseerd. Dit grote plein ontstond door de roltrap naar de eerste verdieping te verplaatsen en de roltrapsparing uit te bouwen. Door een groot deel van de vloer te verwijderen, is het nu mogelijk om vanaf de begane grond helemaal tot de kap te kijken wat een licht en ruimtelijk effect geeft.

Bioscoop op bestaande constructie

In het voormalige V&D pand ist een bioscoop gerealiseerd. Wij onderzochten hiervoor de bestaande constructie. Deze bleek niet genoeg capaciteit te hebben voor de nieuwe functie. Daarom zijn 2 extra draaglijnen (staal) aangebracht onder de bestaande vloeren van de eerste verdieping. Hierop is de staalconstructie voor de bioscoopzalen ontworpen.