Project

Woon- en zorgcomplex Parc Drieën-Huysen

De 1e fase van de gebiedsontwikkeling bestaat uit 1 verpleeghuis (81 woningen) en 2 woongebouwen (elk 40 woningen) aan elkaar verbonden met een plint.

Locatie:
Vlaardingen
Opdrachtgever:
Stichting Samenwerking Vlaardingen & Zonnehuisgroep Vlaardingen
Architect:
Inbo Architecten - Amsterdam
Aannemer:
Boele & Van Eesteren - Rijswijk

Projectinformatie

Verpleeghuis Parc Drieën-Huysen, centraal gelegen in Vlaardingen, faciliteert een moderne en sociale aanpak van zorgverlening. De 161 appartementen en 81 zorgeenheden zijn vanaf de ontwerpfase opgezet in BIM.

Direct naast het bestaande verpleeghuis Drieën-Huysen, wordt een nieuw gebied ontwikkeld: Parc Drieën-Huysen. De verhuizing naar deze nieuwe locatie zorgt voor meer ruimte en meer persoonlijke zorg. In twee woontorens en diverse faciliteiten wordt ingesprongen op moderne zorgbehoeften. Een verbindende plint huisvest verschillende voorzieningen zoals een brasserie, kapper, pedicure en een fitnessruimte. Hierdoor ontstaan er gezellige ontmoetingsplaatsen voor de bewoners van Parc Drieën-Huysen. In de nabije toekomst zullen er bovendien twee gebouwen met elk 22 koopappartementen bijgebouwd worden. Alle appartementen van dit project Holy Résidence zijn voorzien van ruime terrassen, gelegen op het zuidwesten.

BIM en tunnelsysteem
Vanaf het schetsontwerp is SWINN ingeschakeld als constructieadviseur. In de ontwerpfase zijn verschillende bouwsystemen onderzocht en uiteindelijk is gekozen voor het tunnelsysteem. Op basis van deze keuze is een 3D-model in Revit opgezet en is het BIM-proces – BIM staat voor Building Information Modeling – met andere partijen gestart.

Vanaf ontwerp tot en met de uitvoering is het project in BIM opgezet en uitgewerkt. Zo zijn bij de voorbereiding van de uitvoeringsfase de onderaannemers aangesloten. Hierdoor werd de uitwerking en controle via het model uitgevoerd. Ook alle sparingen voor de installaties zijn in het model gemodelleerd. Dit zorgde voor een goede controle van de coördinatie door clash-controles en visuele controles. De modelleurs van SWINN bewijzen in dit soort projecten hun toegevoegde waarde. Het inzetten van hun ruime ervaring en het efficiënt samenwerken in een BIM-proces levert een succesvol project op.

Holy Résidence, 44 luxe appartementen verdeeld over twee gebouwen is de 2e fase van deze gebiedsontwikkeling. Meer over dit project vindt u onder categorie 'wonen' op onze website.