Project

ZuiderDuinen

Drie gebouwen, met in totaal 63 appartementen, staan op een plint met daarin o.a. een kinderdagverblijf en een garage. Het bvo is ruim 13.000 m².

Locatie:
Den Haag
Opdrachtgever:
Bouwbedrijf Niersman - Voorschoten
Architect:
Atelier Pro - Den Haag, fotograaf: L. Kramer
Aannemer:
Bouwbedrijf Niersman - Voorschoten

Projectinformatie

Het nieuwe woongebied ZuiderDuinen ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in de natuur. 38 luxe appartementen, waarvan twee penthouses, zijn in dit project omringd door tuinen en liggen aan het duingebied vlakbij Kijkduin. In totaal telt het project drie vrijstaande appartementengebouwen die op een onderbouw zijn geplaatst. In de onderbouw zijn diverse functies gerealiseerd, zoals de entrees tot de appartementengebouwen, een kinderdagverblijf, privé bergingen en een ruime afgesloten stallingsgarage.

SWINN en atelier PRO ontwerpen voor het mooiste uitzicht

Vanwege de geweldige ligging hebben atelier PRO en SWINN samen gezocht naar een optimale pandindeling met een maximaal uitzicht naar buiten. Dit betekende geen balken onder de vloerranden of borstweringen die het zicht belemmeren, en zo groot mogelijke raampartijen. Daarbij moest het ontwerp maakbaar blijven binnen het door de aannemer gewenste tunnelsysteem. Het resultaat bleek functioneel en optimaal. De balkons en terrassen zijn opvallend groot, maar toch ook nauwelijks zichtbaar door de slankheid. Verder is gekozen voor glazen balustraden voor een heerlijk uitzicht over de Haagse duinen.