Eyecatcher Gouda Oost

gepubliceerd op:

De afgelopen dagen ontvingen de huurders van de Georgine Sanderstoren de sleutel van hun appartement. Samen met de reeds in 2016 opgeleverde Leo Vromantoren vormt de Georgine Sanderstoren de eyecatcher van het nieuwe Gouda Oost.

Ook voor deze tweede toren (op de foto rechts) hebben wij de constructie ontworpen. Het gebouw heeft de naam Georgine Sanderstoren, de pseudoniem van Tineke Vroman. ‘Een paar apart’ zo noemde René Mascini, directeur-bestuurder Woonpartners Midden-Holland, de twee gebouwen maar ook verwijzend naar echtpaar Vroman.

Sprekende gevels
Het ontwerp van het gebouw is van de hand van Arjen Kabboord van 01-10 architecten. Het kenmerkt zich door ondermeer de sprekende gevels. Bijzonder hieraan is dat de balkons 3 verschillende uitvoeringen hebben: volledig uit de gevel, half uit de gevel en verzonken in de gevel. Daarnaast zijn de lateien (draagconstructies boven de ramen) niet zichtbaar omdat deze achter het metselwerk zitten.

Primeur in Gouda
Op de begane grond bevinden zich winkels. De eerste verdieping wordt gebruikt voor parkeren, dat is voor Gouda een primeur. De 31 parkeerplaatsen zijn bereikbaar via een inpandige helling en er is een natuurlijke ventilatie door het open metselwerk. De 66 appartementen bevinden zich op de 2e t/m 10e etage.