Functionaliteit en esthetiek gaan hand-in-hand

gepubliceerd op:

Aan de voet van de Haagse duinen wordt eind dit jaar het nieuwe woongebied ZuiderDuinen opgeleverd. Het project bestaat uit drie vrijstaande appartementengebouwen bovenop een onderbouw, waarin onder meer de entrees van de gebouwen, een kinderdagverblijf, privébergingen en een ruime, afgesloten stallingsgarage zijn geclusterd. Daarboven bevinden zich 38 luxe afgewerkte appartementen, waarvan twee penthouses.

In opdracht van Bouwbedrijf Niersman en in nauwe samenwerking met atelier PRO heeft SWINN het constructieve ontwerp voor de nieuwbouw van project ZuiderDuinen gemaakt. Bovendien zijn wij verantwoordelijk voor de totale uitwerking van de in het werk gestorte beton, inclusief de palenplannen, wapening, et cetera.

Ultraslanke balkons

Bijzonder in dit project zijn de ultraslanke, minimalistisch ogende balkons van Hi-Con. “Deze balkons zijn vervaardigd van ultra-hogesterktebeton en lopen taps toe, tot een dikte van maximaal 8 centimeter. Ondanks deze geringe dikte hebben de balkons een uitkraging van maar liefst 3 meter!” vertelt Bert Offringa, raadgevend ingenieur/projectleider bij SWINN. Om een maximaal zicht naar buiten te garanderen, zijn geen balken onder de vloerranden of borstweringen toegepast die het zicht kunnen belemmeren. Bovendien is gekozen voor zo groot mogelijke raampartijen, waarmee de functionaliteit en esthetiek in ZuiderDuinen perfect hand-in-hand gaan.

Publicatie

In onze publicatie van het zojuist verschenen vakblad Stedenbouw leest u meer over dit project en onze rol.