Nieuw wooncomplex ‘HIER!’ nadert voltooiing

gepubliceerd op:

Het opvallende wooncomplex ‘HIER!’ in Amersfoort, met een bvo van ca. 16.000 m² en in totaal 165 appartementen, nadert zijn voltooiing.

Het project omvat twee woontorens. De eerste toren, bestaande uit zeven woonlagen, herbergt 49 appartementen, terwijl de tweede, aanzienlijk hoger met zijn twintig woonlagen, maar liefst 116 appartementen huisvest. Met een hoogte van 60 meter is de tweede toren een opvallend gebouw in de stad.

De begane grond van beide torens wordt gereserveerd voor maatschappelijke functies, terwijl de ruimte tussen de torens wordt ingenomen door een ondergrondse parkeergarage van ongeveer 3.000 vierkante meter. Deze parkeergarage heeft een eigen entreegebouw en een daktuin.
Het dak van de parkeergarage is ontworpen als een waterretentiedak, waardoor regenwater tijdelijk kan worden opgeslagen en geleidelijk kan worden afgevoerd naar het gemeentelijk riool.

Met het projectteam hebben we gezamenlijk hard gewerkt aan het verder ontwikkelen van het constructief ontwerp tot een technisch uitvoerbaar geheel.
De parkeergarage en kelder zijn gerealiseerd met behulp van de traditionele gietbouwmethode, waarbij dragende wanden en breedplaatvloeren werden gebruikt. Voor de bovenbouw hebben we gekozen voor tunnelbouw in combinatie met prefab wanden, balkons en trappen. Dankzij deze aanpak kon elke vijf tot zes dagen een complete verdieping worden gerealiseerd.

Met de oplevering van 'HIER!' in het vooruitzicht, is dit wooncomplex klaar om een nieuwe en gewaardeerde aanwinst te worden voor de stad Amersfoort, met moderne huurappartementen en een opvallend uiterlijk.