Project HIER!

gepubliceerd op:

In Amersfoort wordt gewerkt aan project HIER!, een veelzijdig appartementencomplex aan het Valleikanaal dichtbij de historische binnenstad.

HIER! bestaat uit twee woontorens van respectievelijk 23 en 60 meter hoog. Het project biedt 150 appartementen van vier verschillende types en ruimte aan maatschappelijke functies in de plint van het gebouw. Tussen de twee woontorens wordt een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd waarop een parklandschap wordt aangelegd.

Het ontwerp

Voor de ontwikkeling zijn Profund Vastgoed-ontwikkeling en Schoonderbeek Bouw- en Aannemingsbedrijf een samenwerking aangegaan. Met hen en 01-10 Architecten werken wij hard aan een voorlopig ontwerp.

Constructief worden de woontorens opgetrokken met een betonconstructie, bestaande uit betonnen wanden en vloeren en prefab betonnen balkons. Door te spelen met raamopeningen ontstaat plasticiteit in het gevelbeeld.
Uitgangspunt bij het ontwerp is dat er getunneld kan worden. De torens worden gefundeerd op een paalfundering. De tussenliggende parkeergarage wordt ook in het werk gestort. Dit onderdeel kan “op staal” worden gefundeerd. Hierbij is het belangrijk dat er voldoende gewicht aanwezig is zodat de kelder niet kan opdrijven.