Unieke wijk met unieke draagconstructies

gepubliceerd op:

Op het voormalige Campinaterrein in Woerden is recent woonwijk 'Woerden Centraal' opgeleverd. De wijk omvat een mix van grondgebonden woningen, vijf appartementengebouwen en een parkeergarage op maaiveldniveau.

In opdracht van Hollands Midden/Bolton Ontwikkeling was SWINN verantwoordelijk voor het opzetten en uitwerken van de hoofddraagconstructies van het totale project Woerden Centraal.

Voor iedere woning een eigen hoofddraagconstructie

Alle 72 grondgebonden woningen zijn ontwikkeld op basis van het Bolton à la Carte principe. De ontwikkelaar Hollands Midden/Bolton Ontwikkeling en Venster Architekten bepaalden de contouren en de bewoners deden de rest.
Het resultaat is een unieke en dynamische wijk met 72 verschillende woningen waarvoor wij voor ieder afzonderlijk een separate hoofddraagconstructie hebben uitgewerkt en berekend.

Artikel in Stedenbouw

Meer over de parkeergarage met daar bovenop vijf unieke appartementengebouwen, complexe gevel, diverse uitkragingen en unieke bouwmethode leest u in het zojuist verschenen vakblad Stedenbouw op de pagina's 122-124.