Project

Brede School De Esdoorn

Twee basisscholen, kinderopvang, gymzaal en bibliotheek werken hier samen met de aula als middelpunt. De school heeft een bvo van 3.850 m┬▓.

Locatie:
Sleeuwijk
Opdrachtgever:
Gemeente Werkendam
Architect:
Combinatie Olivier | No Label Architecten - Werkendam/Rotterdam
Aannemer:
Burgland Bouw - Dodewaard

Projectinformatie

Brede School Sleeuwijk is ontworpen voor verschillende gebruikers. De architectuur van het gebouw heeft de diverse gebruiksfunctie samengebracht waardoor het gebouw naast de centrale gymzaal gedeeltelijk een en twee lagen heeft. Tevens zijn diverse inspringen in de gevel aangebracht voor entrees en binnenhoven. Binnen deze vormen is een helder constructie ontwerp gemaakt die optimale flexibele aanpassing mogelijkheid heeft voor de inrichting.

Het gebouw is opgedeeld in heldere draaglijnen met relatief grote tussen overspanningen en de stabiliteit is voorzien op posities waar geen flexibiliteit van toepassing is. Zoals langs trappenhuizen en gevels. De grote overspanningen zijn gemaakt door slanke kanaalplaatvloeren met een druklaag en de draaglijnen zijn van stalen geïntegreerde vloerliggers met staal-beton kolommen. Flexibiliteit voor de toekomst is door deze constructie volledige aanwezig.