Project

Centrée Rotterdam

Het nieuwbouwproject Centrée met 26.000 m² bvo omvat 85 appartementen, 12 stadswoningen, winkels, een brede school en een tweelaagse parkeergarage.

Locatie:
Rotterdam
Opdrachtgever:
Leyten Vastgoedontwikkeling - Rotterdam
Architect:
Juli Ontwerp en Advies - Rotterdam
Aannemer:
BAM Woningbouw - Rotterdam

BEKIJK DE VIDEO

Projectinformatie

Centrée: kwaliteit van leven.

De Laan op Zuid kent een aantal nieuwbouwprojecten die stoer en stedelijk van aard zijn. Zo ook Centrée. In dit complex vind je verschillende voorzieningen zoals een supermarkt, een basisschool, kinderopvang en maar liefst 200 parkeerplaatsen. De gevel van dieprode baksteen bevat grote raampartijen waardoor het binnen prettig leven is.

In het ontwerptraject is veel aandacht besteed aan de heldere afdracht van belasting naar de funderingen. Na inventarisatie van de criteria en met het oog op de korte bouwfase heeft SWINN ervoor gekozen de woningen en appartementen zoveel mogelijk uit te voeren met prefab betonnen elementen. Dit bouwt het snelst. Daarnaast leverden de bekistingsplaatvloeren het grootste bouwtechnische voordeel op. Leidingen konden eenvoudig worden ingestort en deze massa is tegelijkertijd gebruikt om de akoestiek te reguleren. De supermarkt, de school en de twee parkeerlagen zijn vervolgens opgebouwd uit prefab betonkolommen. Het vloersysteem bestaat uit kanaalplaatvloeren en geïntegreerde liggers. De keuze hiervoor was eenvoudig. Er was een kolommenstructuur nodig die passend was en tegelijkertijd toeliet dat er grote kolomvrije overspanningen gemaakt konden worden.

SWINN heeft in dit project als doorgewinterde constructeur ook weer bewezen snel, slim en professioneel de best passende oplossing aan te kunnen dragen.