Project

Christelijke Hogeschool Ede

Renovatie van het bestaande schoolgebouw van ca. 15.500 m² en nieuwbouw van 4.500 m² in drie bouwlagen met een loopbrug als verbinding.

Locatie:
Ede
Opdrachtgever:
Christelijke Hogeschool Ede
Architect:
Inbo Rijswijk
Aannemer:
Klaassen Bouwmaatschappij Arnhem - Velp

BEKIJK DE VIDEO

Projectinformatie

Transparante ontplooiing van talent.

Om de Christelijke Hogeschool Ede ‘future proof’ te laten zijn, is het complex volledig gerenoveerd. De huidige onderwijsvormen van de verschillende studierichtingen vragen nu eenmaal om een andere leer- en werkomgeving. Ook was er behoefte aan meer onderwijsruimte en een transparante uitstraling. Door een tweede, nieuw te bouwen pand van 4.500 m2 met een loopbrug te verbinden aan het hoofdgebouw is een evenwichtige campus gecreëerd. SWINN bood in dit hele project constructief advies.

Naast nieuw gecreëerde leerpleinen en ontmoetingsplekken heeft het hoofdgebouw een nieuwe entree gekregen. Ook is de keuken met restaurant compleet vernieuwd. Met een beperkt aantal ingrepen is het hoofdgebouw transparant gemaakt. De nieuwe, verbonden aanbouw met drie bouwlagen draagt door zijn glazen gevel sterk bij aan deze uitstraling. In het glas is bovendien gekozen voor een print die een verbinding legt met de bosrijke omgeving van Ede. In een halfverdiepte kelder is ruimte voor parkeerplaatsen en zijn de benodigde klimaatinstallaties geplaatst. Met twee nieuwe academies, algemene onderwijsruimten en een gymzaal is deze hogeschool klaar voor de toekomst.

Door goed te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever hebben we onze deskundigheid en begeleiding volledig kunnen exposeren in dit mooie project. Wij zijn erg trots op onze manier te kunnen bijdragen aan het stimuleren van nieuw talent.