Project

IJsselcollege

Het nieuwe schoolgebouw voor VMBO, HAVO en VWO van bijna 10.000 m² bvo bestaat uit vier bouwlagen en heeft een groot centraal atrium.

Locatie:
Capelle a/d IJssel
Opdrachtgever:
IJsselcollege - Capelle a/d IJssel
Architect:
RoosRos Architecten - Oud-Beijerland
Aannemer:
De Vries en Verburg - Stolwijk

BEKIJK DE VIDEO

Projectinformatie

Nieuw gebouw om in te presteren

Het ontwerp van RoosRos architecten voor de nieuwbouw van het IJsselcollege sluit naadloos aan bij de visie en behoeften van de school.

Het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel huisvest vmbo, havo en vwo in één gebouw. Vanwege de gewenste samenwerking tussen leerlingen en klassen, ongeacht opleidingsniveau, kreeg het nieuwe gebouw een centrale ontmoetingsruimte, een bruisend hart dat leerlingen verbindt. Het architectonische ontwerp bestaat uit een robuust volume met een vloeroppervlakte van bijna 10.000 m2, waaruit een aantal krachtige vormen zijn gesneden. Aan de buitenzijde zorgt dat voor een speels uiterlijk. Aan de binnenzijde is zo de centrale ontmoetingsplaats gecreëerd.

Uitkragende vloeren en trappartijen
In goede samenwerking met RoosRos, heeft SWINN het constructief ontwerp gemaakt, wat leidde tot minimale constructieve bouwkosten. De constructeurs van SWINN hebben hierbij actief ingespeeld op het architectonisch ontwerp en een flexibele en heldere draagstructuur voor het gebouw ontworpen. Op de tweede verdieping is daarbij extra aandacht besteed aan uitkragende vloeren en trappen.