Project

International School of Amsterdam

De International School of Amsterdam (ISA) in Amstelveen is uitgebreid met 7.200 m² bvo. De gerealiseerde uitbreiding omvat een functionele kelder, begane grond en eerste verdieping. Op de tweede verdieping, met entresol, is een verbindingsgang gerealiseerd tussen de nieuwbouw en het bestaande gebouw.

Locatie:
Amstelveen
Opdrachtgever:
draaijer+partners - Bunnik
Architect:
Alberts & Van Huut Architects- Haarlem
Aannemer:
Kondor Wessels Amsterdam
Rob Boos, operations manager

“Ik vind het heel prettig om met SWINN samen te werken omdat opdrachten deskundig, accuraat, doeltreffend en snel worden opgepakt.”

Rob Boos, operations managerInternational School Amsterdam

Projectinformatie

Goed overwogen beslissingen.

The International School of Amsterdam (ISA) trekt jaarlijks honderden internationale scholieren. De school is gevestigd in een bijzonder gebouw in Amstelveen, met veel scheve en schuine vlakken, verschillende hoogtes, vides en doorkijkjes. Door groei moest het gebouw uitgebreid worden; vanwege de kennis van goed doordachte constructies werd SWINN daarvoor benaderd.

Het gebouw van vier bouwlagen werd vanaf de kelder aangepakt. Normaal zou bij een bouwput in de utiliteitsbouw gekozen worden voor waterdicht onderwaterbeton. Door inventief en kostenbesparend te denken, heeft SWINN gekozen voor een gepatenteerd retourbemalingssysteem. Toepassing van deze duurzame techniek is uniek in de Nederlandse utiliteitsbouw. Ze is goedkoper en doet precies waarvoor ze bedoeld is: de bouwput droog houden.

SWINN heeft het project vanaf het begin integraal en grondig opgezet. Het nam een actieve rol in het proces van ‘lean bouwen’ en heeft in een korte periode van drie maanden een goed voorbeeld van een snelle uitwerking laten zien. Hierdoor was het hele model, inclusief de aspectmodellen van de betrokken leveranciers, klaar voordat de bouw startte. In de gezamenlijke BIM aanpak is er intensief samengewerkt met de aannemer en de leveranciers. Daarnaast heeft SWINN door concurrent engineering toe te passen, het voorbereidende werk efficiënt weten te houden.

Naar volle tevredenheid van de opdrachtgever is een uitbreiding van 7.500 m2 bruto vloeroppervlakte in de school gerealiseerd. Vooraanstaand met slimme oplossingen & BIM-projecten, dat is SWINN.