Project

VMBO Trivium College

Nieuw schoolgebouw voor het VMBO van ca. 4.500 m² verdeeld over twee bouwlagen.

Locatie:
Amersfoort
Opdrachtgever:
Zenzo Maatschappelijk Vastgoed - Houten
Architect:
Ector Hoogstad - Rotterdam
Aannemer:
Lithos - Amersfoort

Projectinformatie

Bouw VMBO Trivium College gestart

De bouw van het nieuwe VMBO Trivium College is gestart en vanmiddag wordt dit officieel gevierd tijdens een startbouwfeest voor bouwpartners en uiteraard de gebruikers.

Het nieuwe gebouw met twee bouwlagen komt, net als nu, aan de kant van de Ringweg in Amersfoort en heeft een bvo van ca. 4.500 m² en is geschikt voor 340 leerlingen.

Staalconstructie met kanaalplaatvloeren

De constructie is opgebouwd uit een staalskelet van kokerkolommen en SFB-liggers met kanaalplaatvloeren op de begane grondvloer, verdieping en het dak. De stabiliteit wordt verzorgd door windverbanden in de staalconstructie en schijfwerking uit de kanaalplaatvloeren, zonder de aanwezigheid van een druklaag. Voor de stabiliteit, als ook robuustheid, zijn de koppelingen tussen de staalconstructie en de kanaalplaatvloeren zorgvuldig uitgewerkt.

Centraal in het gebouw wordt een grote tribunetrap gecreëerd vanuit IPE-profielen en houten bekleding. Drie grote daklichten boven de trap zorgen voor veel daglicht in de school.

De gymzaal, die in het schoolgebouw wordt opgenomen, heeft een vrije overspanning van 14.4m, waarbij diverse gymtoestellen aan de staalconstructie van het dak worden gemonteerd.

Planning

De bouw verloopt volgens planning. Inmiddels is de aannemer bezig met de wapening en heeft onze constructeur afgelopen dinsdag de wapening gekeurd.
De planning is dat het nieuwe Trivium College medio april 2023 wordt opgeleverd.