Project

Zorgcomplex Nieuw Overbos

Het zorgcomplex heeft een totale omvang van 22.000 m². De 200 parkeerplaatsen bevinden zich in een enkellaagse parkeergarage van 3.900 m².

Locatie:
Heemstede
Opdrachtgever:
AM Wonen Noordwest - Amsterdam
Architect:
Drost + van Veen Architecten - Rotterdam
Aannemer:
Bam Woningbouw B.V. - Amsterdam
Jeroen van der Tas, projectontwikkelaar

“Tijdens de ontwikkeling en realisatie van dit ambitieuze en mooie project hebben wij een goede samenwerking gehad met SWINN. Mede dankzij de creatieve inbreng van de constructeurs van SWINN is het als bouwteam gelukt dit gebouw met zijn vele rondingen te engineeren en te realiseren. Wij en onze afnemers zijn trots op het resultaat.”

Jeroen van der Tas, projectontwikkelaarAM

Projectinformatie

Pijler van gezondheid.

Op een schitterende locatie in het bos- en duingebied van Heemstede staat het zorgcomplex Nieuw Overbos. Met 80 luxe appartementen, een wijksteunpunt met zorg-, maatschappelijke en commerciële voorzieningen heeft het complex veel verschillende functies. Daarbij is er parkeergelegenheid voor 200 voertuigen in een ondergrondse parkeergarage.

De diverse functies van de ruimten in het organische complex vroegen om verschillende constructie-eisen. Vanwege het (bedekkende) duinlandschap moest er rekening worden gehouden met een grotere belasting op het dak van de parkeergarage. Om de uiteenlopende functies in de verschillende ruimten te kunnen faciliteren, was er behoefte aan grote uitsparingen in het pand. Het behouden van heldere draaglijnen was daarom een leuke uitdaging en dat was precies waarvoor SWINN ingeschakeld werd.

Door het voorontwerp in 3D te modelleren met het programma Revit, werden de knelpunten snel inzichtelijk voor de architect. Deze konden vervolgens in een klein team efficiënt worden opgelost. Hierdoor werden al in een vroeg stadium de verschillende functies van het gebouw op elkaar afgestemd. In elke samenwerking gaat SWINN graag de uitdaging aan om tot slimme oplossingen te komen.